SZOLGÁLTATÁSOK

KÖNYVELÉS / MOBILKÖNYVELÉS

Célom, hogy a ügyfeleim számára a könyvelés ne a megszokott “unalmas” jelentéssel bírjon. Folyamatosan azon dolgozom, hogy a velem együttműködő partnereknek hogyan tud a könyvelés a segítségükre lenni.

BÉRSZÁMFEJTÉS

A bérszámfejtés/munkaügy területén minden olyan szolgáltatás megtalálható nálam, amely adott dolgozó belépésétől annak esetleges kilépéséig felmerülhet, beleértve pl. a táppénz ügyintézéstől kezdve, a munkaerő költség tervezésig bezárólag.

BESZÁMOLÓ KÉSZÍTÉS

Minden vállalkozásnak évente egyszer beszámoló készítési kötelezettsége van. Minden ügyfelem beszámolóját egyedileg készítem el, velük végig egyeztetve, konzultálva. Az évet záró beszámoló mellett lehetőség van időszaki (pl. negyedéves) beszámolók, vagy kimutatások igénylésére is.

ADÓBEVALLÁS KÉSZÍTÉS

Jelenleg egy magyar vállalkozásnak alapesetben évente közel 50 bevallás/adatszolgáltatást kell megtennie. Ezek közé tartozhat: áfabevallás, társasági adóbevallás vagy KIVA bevallás, helyi iparűzési adóbevallás, járulékbevallás, KSH jelentés stb. Ezeket a bevallásokat sok éves tapasztalattal, minden optimalizálást felhasználva, nagy rutinnal és hozzáértéssel határidőre elkészítem, továbbá az abban foglalt kötelezettségekről ügyfeleimet időben értesítem.

KÖNYVVIZSGÁLAT

Az elmúlt években közel 700 könyvvizsgálaton vettem részt, és vittem sikeresen véghez. A célom minden könyvvizsgálaton az volt, hogy a vállalkozással, és a könyvvizsgálóval együttműködve gyors, és a lehető legjobb megoldásokat találjuk meg azért, hogy az ügyfelemnek mielőbb -hivatalos helyeken is felhasználható- hiteles beszámolója (mérlege) legyen.

VÁLLALKOZÁS MENEDZSMENT

Hivatásom során sok olyan vállalkozással találkoztam, amely a könyvvitel/számvitel/adózás területén kívül vállalkozás menedzsment témájában is segítséget igényelt. Volt közöttük kezdő, vagy épp fejlődésében elakadt vállalkozás, mint ahogy megörölt cég esetében is adtam már segítséget az örökösnek. Az idők során nemcsak küldetésemmé, hanem szenvedélyemmé is vált a vállalkozások “megjavítása”, hogy azok a lehető legjobban működve a legtöbb hasznot hozzák.

ÁTVILÁGÍTÁS / CONTROLLING

Hiszek abban a gondolatban, hogy egy jó vezető ismeri legjobban a cégét. De sokszor egy “külső szem” segítség lehet abban, hogy a vállalkozás jó működését gátló hibákat, akadályokat, problémákat felderítse, és azokra rávilágítson. Ez a szolgáltatásom arról szól, hogy az ügyfél vállalkozására sajátként tekintve átnézem annak működését, piaci helyzetét, és jobbító javaslatcsomagot nyújtok át, amellyel újra sikeres, vagy a korábbihoz képest sikeresebb lehet.

TANÁCSADÁS

Pályafutásom során több leendő vállalkozónak segítettem abban, hogy belekezdjen a saját vállalkozásába. Tanácsadással, konzultációkkal támogattam őket abban, hogy fel tudják mérni a megálmodott vállalkozás életrevalóságát, hogy milyen vállalkozási formát válasszanak, vagy épp mely adózási mód lenne számukra a legoptimálisabb. Így már a kezdeti lépéseket jó úton tették meg, gyorsabban haladva a siker felé.

Szabó Gábor

PM regisztált mérlegképes könyvelő

1994 óta